Digitale vernieuwing voor Brancheorganisatie Kinderopvang

Als het voornaamste medium voor communicatie uitingen, was de website van Brancheorganisatie Kinderopvang toe aan vernieuwing. Een plek waar pers, leden en geïnteresseerden kunnen inloggen en op de hoogte worden gehouden van het laatste nieuws, kennisartikelen en podcasts uit de branche. Wij verzorgden de technische ontwikkeling.

brancheorganisatie-kinderopvang-foto.jpg
brancheorganisatie-kinderopvang-foto.jpg

Een centrale plek voor alle communicatie uitingen, hoe ontwikkelen wij dit?

Over BK

De Brancheorganisatie Kinderopvang, kortweg BK, is de grootste vertegenwoordiger van de sector kinderopvang. Samen vertegenwoordigen ze het hele spectrum; van dagopvang en buitenschoolse opvang tot gastouderopvang. Groot, klein, non-profit en profit. Met ruim duizend leden is BK de stem van ruim 80% van alle aanbieders die zijn aangesloten bij een brancheorganisatie.

Hierdoor heeft BK een belangrijke rol in het beleid vanuit Den Haag en zitten zij aan de tafel waar het beleid wordt gemaakt. De website fungeert als het belangrijkste communicatiekanaal over de laatste ontwikkelingen in de branche voor zowel politiek, pers, als leden.

bk-website-case.jpg

Hoe wij BK helpen

Voor de start van de ontwikkeling, brachten wij de belangrijkste eisen in kaart. De eerste uitdaging bestond uit de vele verschillende soorten content op een overzichtelijke manier beheren, waaronder kennisartikelen, nieuwsberichten, podcasts, evenementen, persberichten en documenten.

Voor volledige controle en vrijheid over de content van de website te behouden, hebben wij WordPress als 'headless' CMS ingericht. Zo kunnen de beheerders volledig zelfstandig aan de slag met aanpassingen aan de website. De keuze om te ontwikkelen in twee van onze favoriete frameworks (Laravel en Next.js), zorgt voor supersnel eindresultaat.

brancheorganisatie-kinderopvang-swing.jpg

Optimalisatie van het ledenbeheer

Om de leden en nieuwe aanmeldingen te kunnen beheren, hebben wij gezamenlijk een extern CRM gekozen en volledig naar wens ingericht. De koppeling met de website zorgt voor een goede-, soepele verwerking van aanmeldingen van nieuwe leden. Bestaande leden zijn tijdens de lancering automatisch gemigreerd, zodat zij direct toegang hebben tot een eigen omgeving op de nieuwe site.

Wat wij nog meer deden:

  • Digitalisering van het registratieproces voor nieuwe leden
  • Naadloze koppelingen met Tribe CRM
  • Optimalisatie zoekfunctionaliteit voor het vinden van de juiste content
  • Versturen van automatische nieuwsalerts van de meest recente content

De nieuwe website van BK heeft gezorgd voor meer autonomie en stabiliteit. Zo hebben wij gezorgd dat zij op digitaal vlak klaar zijn voor de toekomst.

design-mobile-BK-left.png
design-mobile-BK-right.png
De samenwerking met Avocado Media is heel prettig. Ze denken actief met ons mee en doen zelf suggesties om onze website te verbeteren. Tijdens de ontwikkelfase is er altijd goed en snel contact en kunnen we heel snel schakelen. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat!

Nynke Visscher

Beleidsadviseur - Brancheorganisatie Kinderopvang

Scroll verder

header-presentors-youngwize.jpg

Volgende case

Youngwize

Plan een kennismaking