ONLINE GAMING PLATFORM

ELEGENDS

Voor eLegends ontwikkelden wij een online gaming platform voor het voetbalspel FIFA. Via het platform kunnen gebruikers zich aanmelden voor verschillende toernooien en de voortgang van de toernooien volgen.

“Hoe brengen wij eSports-gamers samen door middel van de ontwikkeling van een online gaming platform?”

Home > Cases > eLegends

UITDAGING

Online gaming is enorm populair. Wereldwijd worden er talloze grote toernooien georganiseerd waar gamers het tegen elkaar opnemen. Onder online gaming zijn de eSports (sport games) razend populair. In 2016 is zelfs een eDivisie opgericht waar gamers het tegen elkaar opnemen in naam van eredivisie clubs. eLegends is organisator van eSports toernooien en benaderde ons voor de ontwikkeling van een online platform waar gamers zich voor hun toernooien kunnen inschrijven en de voortgang hiervan kunnen volgen.

Producten

Platform
Logo en huisstijl
Hosting

Tools

WordPress

Bouwjaar

2018
2 sprints

OPLOSSING

Om invulling te geven aan de wensen van eLegends, hebben wij een online gaming platform ontwikkeld waar gamers zich kunnen aanmelden voor de verschillende toernooien die zij organiseren. Voordat we zijn begonnen aan het platform, hebben wij een huisstijl uitgewerkt aan de hand van een nieuwe logo en kleurenpalet, die zorgt voor de herkenbare identiteit van het platform. Middels een persoonlijk account kunnen de deelnemers na ieder toernooi hun score doorgeven en ontstaat er een toernooischema met de uitslagen en de eerstvolgende tegenstanders.

De betaling voor de inschrijving verloopt via het platform en het prijzengeld wordt na het toernooi uitgereikt aan de winnaars.

PROJECT WERKWIJZE

Voor het project van de ontwikkeling van het platform van eLegends hebben wij vastgehouden aan twee twee sprints. De eerste sprint stonden de ontwikkeling van de huisstijl, het logo, het webdesign en de benodigde functionaliteiten centraal. Tijdens de tweede sprint hebben we het platform gebouwd.

Iedere week hebben wij leverbare producten opgeleverd, onderverdeeld in de registratie flow, het betalingssysteem en het registreren van de voortgang van de verschillende toernooien.

MEER CASES