PLATFORM VOOR TANDARTSEN

FOOLAB

Voor FOOLAB ontwikkelden wij een platform gericht op het creëren van relevante werkervaring voor tandheelkunde studenten en het opvullen van werknemersverzuim bij tandartspraktijken.

“Hoe koppelen wij tandheelkunde studenten aan tandartspraktijken, waardoor zij relevante werkervaring opdoen en het werknemersverzuim opvullen?”

Home > Cases > Foolab

UITDAGING

Wanneer een tandartspraktijk te maken heeft met het wegvallen van tandartsassistenten, betekent dit dat een groot deel van de afspraken moet worden afgezegd, waardoor er veel inkomsten worden misgelopen. Het wegvallen gebeurt vaak op het laatste moment, waardoor er geen tijd is om vervanging te zoeken.

Daarnaast was het lastig om een bestand aan tijdelijk personeel op te bouwen, die in zulke gevallen opgeroepen zouden kunnen worden. Het idee om tandheelkunde studenten hieraan te koppelen, is hieruit ontstaan.

Producten

Platform
Logo en huisstijl
Hosting

Tools

WordPress
React
Node.js

Bouwjaar

2017-2018
4 sprints

OPLOSSING

Aan de hand van een scrumsessie hebben wij samen met de opdrachtgever de functionaliteiten uitgewerkt die centraal zouden staan bij de oplevering van de MVP (Mimimum Viable Product); de meest noodzakelijke functionaliteiten krijgen prioriteit boven de ‘nice-to-haves’. Op basis van deze scrumsessie hebben we een planning opgesteld en het logo en de huisstijl ontwikkeld.

Vervolgens hebben de eerste schetsen en het design geleid tot de ontwikkeling van een interactief platform, waarin zowel de tandartspraktijken als de studenten zich kunnen aanmelden en met elkaar in contact kunnen komen. De praktijken hebben de mogelijkheid om opdrachten te plaatsen, waar de studenten vervolgens op kunnen reageren.

FUNCTIONALITEITEN

Voor de ontwikkeling van de MVP hebben wij een platform ontwikkeld met, onder andere, de volgende functionaliteiten:

Werknemers-lock
Zodra het aantal gevraagde werknemers is gevonden, wordt de openstaande vacature automatisch gelockt. Hierdoor kan er niet meer gesolliciteerd worden op deze vacature.

Urenregistratie en facturatie
Na iedere gewerkte shift, wordt er aan de werknemer gevraagd om zijn/haar uren in te voeren. Deze kunnen vervolgens door de werkgever worden geverifieerd, waarna er door de werknemer gefactureerd kan worden.

Automatische emails
Doordat studenten zich aanmelden met hun emailadres, kunnen wij hen via automatische emails informeren over nieuwe opdrachten en hen herinneren hun gewerkte uren door te geven.

Opdrachten in de buurt
Doordat de opdrachten gekoppeld zijn aan een locatie, kunnen studenten uit het hele land solliciteren bij opdrachten bij hen in de buurt.

Opbouwen personeelsbestand
Opdrachtgevers kunnen per opdracht eenvoudig een beroep doen op personeel dat eerder voor hen heeft gewerkt. Zo bouwen zij een betrouwbaar personeelsbestand op.

Registratie eisen
Studenten tandheelkunde dienen aan verschillende eisen te voldoen om te kunnen werken voor tandartspraktijken. Hierbij horen verschillende documenten en verklaringen, welke tijdens de registratie op het platform geüpload kunnen worden en zullen worden goedgekeurd.

PROJECT WERKWIJZE

Het project hebben wij opgedeeld in vier sprints van ieder twee weken, waarin wij aan het eind van iedere sprint werkende functionaliteiten hebben opgeleverd, die vervolgens direct zijn getest door onze opdrachtgever, zoals:

• Registratie op het platform, inclusief 2 factor authentication,
• Het aanmaken van een profiel, het toevoegen van een nieuw
opdracht, het invoeren en goedkeuren van de gewerkte uren,
• Het reageren op opdrachten en het goed- of afkeuren hiervan,
• Factuur opstellen en de ontwikkeling van de statische pagina’s.

Het platform is volledig gebouwd in JavaScript (Node.js en React). Hierin hebben wij een koppeling gemaakt met WordPress, zodat onze opdrachtgever eenvoudig teksten en afbeeldingen kan toevoegen en/of wijzigen.

MEER CASES