Een nieuw leven voor gebruikte museum artikelen

Door het opslaan en verhuren van tentoonstellingsartikelen zorgt MuseumGoed voor circulariteit in de culturele sector. Wij ontwikkelden een nieuw, hoogwaardig platform.

yellow-art-museumgoed.jpg
yellow-art-museumgoed.jpg

Hoe bouwen wij een platform dat de circulariteit van gebruikte museumartikelen stimuleert?

Over Museumgoed

Binnen de museumsector worden continu tentoonstellingsmaterialen ontworpen en gebouwd. Na een tentoonstelling verdwijnen deze materialen vaak langdurig in de opslag of worden ze zelfs weggegooid. Zonde, want aan de andere kant zijn er musea, kunstenaars en instellingen die deze artikelen goed kunnen gebruiken.

Door het het opslaan en verhuren van gebruikte museumartikelen, zorgt MuseumGoed ervoor dat de sector efficiƫnter om kan gaan met het beheren en hergebruiken van deze materialen. De afgelopen jaren is het gebruikersbestand en hoeveelheid opgeslagen museumartikelen van MuseumGoed toegenomen. Om deze groei te kunnen beheren, hebben wij een nieuw platform gebouwd.

design-branding-museumgoed.png

Hoe wij MuseumGoed helpen

Op het nieuwe MuseumGoed platform kun je als gebruiker eenvoudig je eigen materiaal opslaan en beheren. Vervolgens kun je zoeken binnen de beschikbare museumartikelen, deze bestellen en je eigen materiaal verhuren. De gebruiker krijgt een overzicht van zijn orderhistorie en kan de lopende bestellingen aanpassen. Daarnaast kan de gebruiker favorieten artikelen opslaan en krijgt hij inzicht in het opgeslagen materiaal en de opbrengsten hiervan.

De administratoren van het platform hebben volledige inzicht in alle gebruikers, materialen en bestellingen en kunnen deze in een afgeschermde omgeving beheren. Per artikel en gebruiker is de historie in te zien, zodat er exact duidelijk is wanneer welk artikel verhuurd is en wat de beschikbaarheid is. Ook zijn producten eenvoudig te koppelen aan gebruikers, en vice versa.

Middels automatische emailnotificaties wordt zowel de gebruiker als de admin op de hoogte gesteld van activiteiten, zoals bijvoorbeeld de bestellingen en aflopende abonnementen.

Onze aanpak

Om een hoogstaand, schaalbaar online platform op te zetten, hebben wij de processen achter MuseumGoed in kaart gebracht. Volledig inzicht in de bestelprocedure, opslag en verhuur waren cruciaal om de techniek achter het platform neer te zetten. Zo hebben wij middels een strakke sprintplanning het volledige platform technisch ontwikkeld.

hermitage-amsterdam-museumgoed.jpg
jewelry-display-museumgoed.jpg
Door de back-end te ontwikkelen in ons favoriete framework Laravel, staat er een stabiel en hoogstaand online platform die klaar is voor de toekomst.

Wicky Aswal

Backend developer

Scroll verder

brancheorganisatie-kinderopvang-foto.jpg

Volgende case

Brancheorganisatie Kinderopvang

Plan een kennismaking