VEILING VOOR INTERNATIONALE SPRINGPAARDEN

The Youngsters

Het Youngsters-team organiseert veilingen van getalenteerde springpaarden voor een groot internationaal publiek. Wij ontwikkelden een website, logo en catalogus.

“Hoe brengen wij de getalenteerde springpaarden van The Youngsters naar het grote publiek?”

Home > Cases > The Youngsters

UITDAGING

The Youngsters organiseert veilingen van een zorgvuldig geselecteerde collectie van getalenteerde springpaarden, die worden onderscheiden in 2-3 jarige- en 4-5 jarige paarden. Om een duidelijk overzicht te geven van de paarden aan de geïnteresseerden, is ons gevraagd een huisstijl en logo te ontwerpen en op basis hiervan een website te ontwikkelen.

Producten

Website
Logo en huisstijl
Hosting

Tools

WordPress

Bouwjaar

2018
2 sprints

OPLOSSING

We zijn begonnen met de eerste schetsen van het logo, in samenwerking met het Youngsters-team. De gekozen kleuren zijn daarna verwerkt in de huisstijl van de website.

Om de geïnteresseerden binnen de paardenbranche te informeren en aan te spreken, hebben we overzichtelijke pagina’s ontworpen waar de belangrijkste informatie van de paarden zichtbaar is. Voor het overzicht van alle paarden hebben we een overzichtspagina ontwikkeld, waarin gefilterd kan worden tussen de verschillende categorieën. Op de individuele paarden pagina’s is er ruimte voor algemene informatie van de paarden, de stamboom, foto’s en video’s en hebben we gezorgd voor een duidelijke koppeling naar de andere paarden.

Het evenement was via een livestream op de website te volgen.

GRAFISCH DESIGN

Om de bezoekers van de paardenveiling te informeren over alle aangeboden paarden, hebben wij naast de website en het logo ook een catalogus ontwikkeld met alle relevante informatie, welke tijdens het evenement waren verspreid.

PROJECT WERKWIJZE

De ontwikkeling van de website hebben wij gerealiseerd in twee sprints. Voorafgaand hebben wij in samenwerking met de organisatoren het logo van The Youngsters ontwikkeld aan de hand van verschillende correctieronden. Middels twee tussentijdse opleveringen zijn we gekomen tot een mooi eindresultaat. De website hebben wij gebouwd in WordPress en het CMS hebben wij zo ingericht dat er eenvoudig nieuwe paarden op de website geplaatst kunnen worden.

MEER CASES