Online vakbladen voor leerkrachten en leerlingen

Voor leerkrachten in het basisonderwijs zijn de online platformen van HJK en JSW hét middel om vakkennis op te doen op het gebied van onderwijs en opvoeding. Wij ontwikkelden twee nieuwe digitale omgevingen.

header-education-thiememeulenhoff-4.jpg
header-education-thiememeulenhoff-4.jpg

Hoe kunnen wij de vakkennis uit de magazines van ThiemeMeulenhoff online aanbieden aan leerkrachten en studenten in het basisonderwijs?

Over HJK en JSW

De vakbladen HJK en JSW draaien sinds 1913 om de wereld van jonge kinderen. Ze bieden leekrachten en professionals een breed en actueel aanbod van onderwerpen. Naast een vakblad op de deurmat, was de tijd gekomen om ook online kennis artikelen te delen aan de abonnees. De nieuwe platformen van HJK en JSW hebben als doel de transitie van de offline- naar online magazines te realiseren en de vakkennis aan nóg meer leerkrachten en studenten online aan te bieden.

design-branding-thiememeulenhoff.png

Hoe wij ThiemeMeulenhoff helpen

Aan de hand van de nieuwe huisstijl van de magazines hebben wij een compleet nieuw design ontwikkeld voor beide platformen. Dit resulteerde in twee nieuwe platformen waar alle artikelen online kunnen worden gelezen. Naast de abonnementen voor de magazines, worden er nieuwe abonnementen aangeboden om online vakkennis op te doen.

De abonnees ontvangen een gepersonaliseerd aanbod van artikelen op basis van hun interesses. Deze artikelen kunnen ook worden gefilterd op de gewenste thema’s, opinies en recensies. De artikelen zijn vervolgens eenvoudig te delen, op te slaan en later terug te lezen in een eigen profiel. De abonnees hebben de mogelijkheid om op de artikelen te reageren. Een uitgebreide zoekfunctie zorgt ervoor dat alle artikelen eenvoudig terug te vinden zijn, net als de archieven van de afgelopen 15 jaar.

header-education-thiememeulenhoff-3.jpg

Wij hebben koppelingen gemaakt met externe software die verantwoordelijk is voor het lidmaatschap beheer van de magazines en het beheren van de nieuwsbrieven. Zo hebben alle bestaande abonnees (meer dan 12.000) direct een eigen account gekregen op de nieuwe omgevingen van HJK en JSW, zodat zij voortaan ook online artikelen kunnen lezen.

De nieuwe platformen van HJK en JSW hangen onder één centraal CMS, waardoor de content voor beide platformen eenvoudig kan worden beheerd door de redacteuren van de magazines.

design-mobile-thiememeulenhoff-right.png

Onze aanpak

Nadat de wensen en achtergrond van ThiemeMeulenhoff voor ons helder waren, zijn wij aan de slag gegaan met de wireframes van de platforms. Dit heeft de klant de mogelijkheid gegeven om in een vroeg stadium feedback te geven over de opzet en ons de houvast gegeven om het design te realiseren. Vervolgens hebben wij iedere sprint een oplevering gedaan; van een klikbaar prototype van het design tot het filteren van de artikelen en het plaatsen van content in het CMS.

Wij werken nu al lange tijd samen met Avocado Media en het is een prettige samenwerking. Omdat de lijntjes kort zijn kom je tot een goed resultaat en worden de aanpassingen snel doorgevoerd. Ook denken ze goed mee en komen ze met slimme oplossingen.

Daphne van Vliet

Marketing Specialist - ThiemeMeulenhoff

Scroll verder

yellow-art-museumgoed.jpg

Volgende case

MuseumGoed

Plan een kennismaking