“Hoe kunnen wij de theoretische- en praktische vakkennis uit de magazines van ThiemeMeulenhoff online aanbieden aan leerkrachten- en studenten in het basisonderwijs?”

De

Uitdaging

Voor leerkrachten in het basisonderwijs zijn de magazines HJK en JSW hét middel om vakkennis op te doen op het gebied van onderwijs en opvoeding. Zo bieden zij onder andere inspirerende achtergrondartikelen, praktische tips, prikkelende columns, les- en speeltips, boekrecensies en lesstof.

Voor aanvang van het project werden de magazines alleen offline aangeboden aan de abonnees. De nieuwe websites van HJK en JSW hebben als doel de transitie van de offline- naar online magazines te realiseren en de vakkennis aan nóg meer leerkrachten en studenten online aan te bieden.

HET

PROJECT

Nadat de wensen en achtergrond van ThiemeMeulenhoff voor ons helder waren, zijn wij aan de slag gegaan met de wireframes van de platforms. Dit heeft de klant de mogelijkheid gegeven om in een vroeg stadium feedback te geven over de opzet en ons de houvast gegeven om het design te realiseren. Vervolgens hebben wij iedere sprint een oplevering gedaan; van een klikbaar prototype van het design tot het filteren van de artikelen en het plaatsen van content in het CMS.

In zes sprints hebben wij beide platforms in het geheel gerealiseerd.

Bekijk platform