Onze website is niet geoptimaliseerd voor Internet Explorer omdat deze browser niet meer ondersteund wordt. Wij raden aan om over te stappen op Microsoft Edge.

Avocado Media logo
Avocado Media logo

Digitale oplossingen die verbinden

kennis

Project management in onze digital agency

Naast strategie, design en developement, speelt project management een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze digitale producten. Lees meer.

Met onze oplossingsgerichte aanpak werken wij aan slimme digitale producten. Een belangrijk onderdeel voor het succes van ieder project is het project management. Wat maakt project management onmisbaar? En waarom is ons dream-team, naast developers en designers, niet compleet zonder een projectmanager? Dat leggen we graag uit.

Heldere communicatie en deadlines

Goed project management zorgt voor heldere communicatie. Zo fungeert de projectmanager als een brug tussen de klant en het project team en gaan er geen uren verloren in nutteloze zaken. Ook worden deadlines inzichtelijk gehouden en indien nodig bijgesteld. Zo blijft iedereen goed betrokken bij de voortgang. Win-win!

Bewaking van de scope

Ieder project kent zijn eigen scope, ofwel de omvang van functionaliteiten die binnen de afgesproken termijn zullen worden ontwikkeld. Zo weet jij als klant precies wat je kunt verwachten en wat dit gaat kosten. Binnen onze digital agency kunnen wij vervolgens de planning opstellen.

Niet is zo vervelend voor jou als klant is uitloop in de scope en planning. Daarom waken wij te allen tijde voor 'scope creep', waarbij gedurende het project nieuwe, onvoorziene aanpassingen moeten worden gedaan aan de scope. Om scope creep te voorkomen maken wij duidelijke afspraken over de functionaliteiten en hoe wij omgaan met een eventuele uitbreiding hiervan na de start van het project. Dat brengt ons bij het volgende punt.

Bijsturen en obstakels

Natuurlijk komen wij geregeld obstakels tegen die ervoor kunnen zorgen dat de snelheid uit het project wordt gehaald. Dat is zowel voor de klant als voor het team niet wenselijk. Daarom zorgt goed project management voor het voorzien en oplossen van deze knelpunten. Dit doen wij door te prioriteren en tijdig bij te sturen. Natuurlijk kunnen er ook nieuwe inzichten ontstaan en is de projectmanager beschikbaar om dit aan de klant of het project team voor te leggen.

Project management digital agency Amsterdam

Project management in de praktijk

Om onze projecten op een zo goed mogelijke manier te doorlopen, gebruiken wij verschillende tools. De voornaamste tool waar zowel ons project team als onze klanten in werken, is monday.com. Monday.com dient als de centrale plek waar de backlog (lijst met functionaliteiten) wordt bijgehouden en ingepland. Door hier samen in te werken ben je continu op de hoogte van de statussen van de verschillende functionaliteiten.

Communiceren doen we het liefst via Slack. Zo kun jij ons gemakkelijk bereiken en hoef je niet voor iedere vraag een mail op te stellen. Zo hou jij overzicht grip op de zaak.

Kortom; project management is een cruciaal onderdeel van ieder project. Het is binnen alle fasen betrokken, namelijk tijdens de oriëntatie, planning, ontwikkeling door het project team, de lancering en de doorontwikkeling. Wij geloven echter dat niet alleen de projectmanager verantwoordelijk is voor goed project management; iedereen die meewerkt aan het project draagt hieraan bij.

Goed project management begint bij een goede kennismaking. Benieuwd naar ons? Plan een kennismakingsgesprek in.

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen ?

We adviseren je graag tijdens een vrijblijvende kennismaking.

Plan een kennismaking
Geschreven door
Deel dit verhaal

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Wij zijn bereikbaar

020 737 12 65

info@avocado-media.nl

Op werkdagen van 09:00 tot 17:00

Plan een kennismakingsgesprek

2016 - 2022 | Avocado Media

Scroll down

Back to top